kantoor frederik hendrik juristen

Juridisch advies over ontslagvoorwaarden en de ontslagvergoeding

Wil je je arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden beëindigen? Dan kun je met je werkgever onderhandelen over de ontslagvergoeding en ontslagvoorwaarden. De afspraken die jullie maken, worden vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst. Onze gespecialiseerde arbeidsrechtjuristen kunnen je helpen om een hogere ontslagvergoeding en betere ontslagvoorwaarden te onderhandelen. We controleren ook de vaststellingsovereenkomst grondig en wijzen je op eventuele cruciale fouten die aangepast moeten worden.

Hoe gaan onze arbeidsrechtjuristen te werk?

Om te beginnen, plannen we een gratis en vrijblijvend telefoongesprek om jouw ontslagsituatie en vaststellingsovereenkomst te bespreken. Tijdens dit gesprek is er geen tijdsbeperking omdat het belangrijk is dat jij de kans krijgt om je verhaal volledig te vertellen. Op deze manier kunnen we een nauwkeurige inschatting maken van jouw positie en de inhoud van de vaststellingsovereenkomst.

Onze toegewezen arbeidsrechtjurist zal samen met jou de vaststellingsovereenkomst doornemen en alle punten grondig bekijken. Zo zal de jurist onder andere kijken naar jouw recht op WW-uitkering, de hoogte van de ontslagvergoeding, de opzegtermijn en de eindafrekening. Aangezien alle artikelen in de overeenkomst belangrijk zijn, kunnen eventuele fouten worden ontdekt en kunnen ontbrekende artikelen worden toegevoegd, die van belang zijn voor jouw situatie. Wees je ervan bewust dat zelfs kleine fouten in de vaststellingsovereenkomst financiële of juridische gevolgen kunnen hebben.

Tijdens het eerste gesprek zal de jurist jou volledig informeren over jouw onderhandelingspositie en de mogelijkheden die je hebt. Als je besluit om onze diensten te gebruiken, zal dezelfde jurist jou begeleiden van A tot Z en zal de bemiddeling met jouw werkgever worden verzorgd. Op deze manier kunnen we jou ontzorgen en ervoor zorgen dat jouw ontslagsituatie op een goede manier wordt afgehandeld.

Over vaststellingsovereenkomst Expert
Laat ons team van gespecialiseerde juristen jouw ontslagzorgen wegnemen, zodat jij je kunt richten op de toekomst

Wij zijn een team van toegewijde en ervaren arbeidsrechtjuristen die zich volledig inzetten voor het bieden van de best mogelijke ondersteuning bij ontslagzaken. 

Wij begrijpen dat het beëindigen van een arbeidsrelatie een complexe en gevoelige kwestie kan zijn. Een vaststellingsovereenkomst kan dan een oplossing bieden. Het opstellen van een goede vaststellingsovereenkomst vereist echter vaak specialistische kennis en ervaring op het gebied van arbeidsrecht. Ons team heeft deze kennis en ervaring in huis. 

Onze aanpak in ontslagzaken: persoonlijk, transparant en doeltreffend

Wij werken nauw samen met onze klanten om hun specifieke behoeften en wensen te begrijpen en om oplossingen op maat te bieden die passen bij hun individuele omstandigheden.

Ons team heeft een diepgaande kennis van het arbeidsrecht en de juridische procedures die nodig zijn bij het opstellen, beoordelen en onderhandelen van vaststellingsovereenkomsten. 

Als je op zoek bent naar betrouwbaar juridisch advies en begeleiding bij vaststellingsovereenkomsten, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om jou te helpen.

Je kan jouw vaststellingsovereenkomst vrijblijvend en kosteloos ter beoordeling uploaden of per e-mail verzenden. Het is verstandig om juridisch advies te verkrijgen voordat je tot ondertekening overgaat, aangezien elke situatie uniek is. Als je de overeenkomst al hebt ondertekend maar twijfelt, kan je deze binnen 14 dagen ontbinden. 

Is het juist dat wij in veel situaties kosteloos zijn voor werknemers?

Ja, wanneer je hulp nodig hebt met je ontslagsituatie of vaststellingsovereenkomst, bieden wij graag ons eerste advies gratis en zonder verplichting aan. Indien wij namens jou gaan onderhandelen met je werkgever over de inhoud van de vaststellingsovereenkomst, zijn de kosten in 95% van de gevallen voor onze rekening. Dit komt doordat de werkgever doorgaans een budget heeft voor juridische kosten in de vaststellingsovereenkomst, of wij onze kosten bij de werkgever in rekening brengen. Onze kernactiviteit is het onderhandelen en bemiddelen over de voorwaarden van de vaststellingsovereenkomst, waarbij we ook de juridische kosten mee zullen nemen. Op deze manier kunnen we samen het meeste uit je ontslag halen, zonder dat je hiervoor kosten hoeft te maken.

Wanneer er toch kosten voor jou in rekening worden gebracht, zullen wij je hier altijd vooraf over informeren. Als dit het geval is, gaat het meestal om een kleine eigen bijdrage, bijvoorbeeld op basis van ‘No cure no pay’. Dit betekent dat je alleen een vooraf afgesproken bedrag betaalt als wij daadwerkelijk financiële voordelen voor je weten te behalen in je vaststellingsovereenkomst. Je zult echter nooit voor verrassingen komen te staan. Onze arbeidsrechtjuristen zullen dit direct met je bespreken tijdens ons eerste gesprek.

Vaststellingsovereenkomst Expert
Hoe gaan wij te werk
STAP 1
Upload of mail jouw vaststellingsovereenkomst
STAP 2
Wij nemen binnen 1 uur telefonisch contact op
STAP 3
Ontvang 100% gratis en vrijblijvend deskundig juridisch advies
Leer ons kennen

Antwoorden op veelgestelde vragen over ons en onze missie

Wat is de missie van Vaststellingsovereenkomst Expert?

Onze missie is om iedereen, ongeacht hun inkomen, te kunnen bijstaan bij het beschermen van hun rechten bij ontslag. Wij geloven namelijk dat iedereen recht heeft op een eerlijke behandeling en dat we onze klanten kunnen bijstaan bij het verkrijgen van rechtvaardigheid. Om mogelijke financiële of juridische problemen te vermijden, raden wij aan om altijd jouw ontslagvoorstel te laten nakijken door onze ervaren arbeidsrechtjuristen. Zelfs een kleine fout in uw overeenkomst kan namelijk ernstige gevolgen hebben. Wij bieden deze eerste controle gratis en vrijblijvend aan.

Is het juist dat wij in veel situaties kosteloos zijn voor werknemers?

Ja, wanneer je hulp nodig hebt met je ontslagsituatie of vaststellingsovereenkomst, bieden wij graag ons eerste advies gratis en zonder verplichting aan. Indien wij namens jou gaan onderhandelen met je werkgever over de inhoud van de vaststellingsovereenkomst, kunnen wij de kosten in 95% van de gevallen bij de werkgever verhalen. Dit komt doordat de werkgever doorgaans een budget heeft voor juridische kosten in de vaststellingsovereenkomst. Wanneer de werkgever niet bereid is om deze kosten te vergoeden, zullen wij een kleine vergoeding in rekening brengen, maar alleen als wij een financieel voordeel behalen voor jou met ons werk. Je zult dus nooit meer betalen dan dat het je oplevert. Lees hier meer over bovenaan deze pagina. 

Hoe snel kan ik een reactie verwachten als ik contact opneem?

Bij Vaststellingsovereenkomst Expert streven wij ernaar om binnen 1 uur te reageren. Wanneer je contact met ons opneemt via telefoon, e-mail of ons online contactformulier, zorgen wij ervoor dat jouw vraag of verzoek zo snel mogelijk wordt beantwoord. Ons team van ervaren arbeidsrechtjuristen begrijpt dat tijd een belangrijke factor kan zijn bij ontslagzaken en vaststellingsovereenkomsten, en wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je snel en efficiënt geholpen wordt. Als je vragen hebt of contact met ons wilt opnemen, kan je erop vertrouwen dat je snel een reactie van ons kunt verwachten.

Meer dan 9000 klant cases
Bekijk hier wat klanten zeggen
testimonials

WAT KLANTEN
ZEGGEN OVER ONS

We worden beoordeeld met een 9.7