Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal

Transitievergoeding

Minimale transitievergoeding

"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen

Bedankt voor je aanvraag

We hebben jou een mail gestuurd
Ingevuld op: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Betaalmethode: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.label }}: {{ item.converted }}
Transitievergoeding berekenen
Bereken hier je transitievergoeding

Als je snel wilt weten wat jouw transitievergoeding zal zijn, hebben wij een handige rekentool beschikbaar. Deze tool kan je een schatting geven van jouw vergoeding, wat je wat zekerheid kan bieden in deze onzekere tijd. Houd er wel rekening mee dat de uiteindelijke vergoeding vaak hoger kan zijn. Laat daarom de berekening altijd controleren door een van onze arbeidsrechtjuristen.

FAQ transitievergoeding
Transitievergoeding 2023
Vragen over de transitievergoeding

Bekijk hier de meest getelde vragen over transitievergoeding 2023 Heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Wat is de transitievergoeding?

Een transitievergoeding is een wettelijk geregelde vergoeding waar je in bepaalde situaties recht op hebt bij ontslag of het niet verlengen van je arbeidscontract. De vergoeding is bedoeld om je financieel te ondersteunen bij het verbeteren van je positie op de arbeidsmarkt. Met deze vergoeding kun je bijvoorbeeld een opleiding volgen, deelnemen aan een loopbaantraject of een eigen bedrijf starten. Dit biedt mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en nieuwe kansen op de arbeidsmarkt te creëren.

Wat is de hoogte van mijn transitievergoeding in 2023?

De hoogte van de transitievergoeding is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de duur van het dienstverband en het salaris van de werknemer. Onderaan deze pagina staat een uitgebreide uitleg over de berekening van de transitievergoeding.

Is het verstandig om de transitievergoeding te laten berekenen door een arbeidsrechtjurist?

Het is zeker verstandig om de transitievergoeding door een arbeidsrechtjurist te laten berekenen. De hoogte van de transitievergoeding is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals jouw salaris en de duur van je dienstverband. Hoewel de berekening van de vergoeding wettelijk vastgelegd is, kan deze nog steeds complex zijn. Daarom kan het raadzaam zijn om een specialist in arbeidsrecht te raadplegen die je kan helpen om jouw situatie te analyseren en jou te informeren over uw rechten en mogelijkheden. Zo kan je ervoor zorgen dat je de vergoeding krijgt waar je recht op hebt.

Meer dan 9000 klant cases
Bekijk hier wat klanten zeggen
testimonials

WAT KLANTEN
ZEGGEN OVER ONS

We worden beoordeeld met een 9.7
Transitievergoeding berekenen
Wat is de hoogte van mijn transitievergoeding in 2023?

De hoogte van de transitievergoeding is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de duur van het dienstverband en het salaris van de werknemer.

Om de transitievergoeding te berekenen, kun je de volgende formule gebruiken:

De transitievergoeding bij ontslag wordt berekend aan de hand van twee factoren: de hoogte van je maandsalaris en de duur van jouw dienstverband. Jouw transitievergoeding is de som van drie berekeningen:

  • 1/3 maandsalaris voor alle volle dienstjaren;
  • 1/36 maandsalaris voor de resterende volle maanden en;
  • 1/1095 maandsalaris voor eventueel resterende dagen.

Het maandsalaris dat wordt gebruikt in de berekening is het bruto maandsalaris inclusief vakantiegeld en andere vaste looncomponenten, zoals een dertiende maand.

Het is tevens goed om te weten dat de transitievergoeding in 2023 maximaal € 89.000 bedraagt of een jaarsalaris, wanneer jouw jaarsalaris hoger is dan € 89.000.Dit is het bedrag dat wettelijk is vastgesteld en geldt voor alle werknemers die worden ontslagen en recht hebben op een transitievergoeding.

 

Gewerkte dienstjaren

Had je meer contracten bij jouw werkgever? Dan tellen alle contracten mee, bijvoorbeeld:

  • uw uitzendcontract
  • een contract voor hetzelfde werk, als het bedrijf is overgenomen 

Tijd tussen contracten

Was u tussen 2 contracten 6 maanden of langer uit dienst? Dan tellen uw oude contracten niet mee bij het berekenen van de transitievergoeding.

Was u minder dan 6 maanden uit dienst? Dan tellen de oude contracten wel mee. De periode tussen de contracten telt niet mee.

 

Hogere vergoeding mogelijk? 

Een hogere ontslagvergoeding kan in een aantal situaties mogelijk zijn, namelijk:

  1. Als de werkgever ernstig verwijtbaar heeft gehandeld. 
  2. Als er sprake is van een cao-afspraak. Sommige cao’s bevatten regelingen over een hogere transitievergoeding dan de wettelijke transitievergoeding.
  3. Als er een sociaal plan van toepassing is bij bijvoorbeeld een reorganisatie. In een sociaal plan kunnen afspraken staan over een hogere transitievergoeding dan waar de werknemer wettelijk recht op heeft.

Het is belangrijk om te weten dat de mogelijkheid op een hogere transitievergoeding afhankelijk is van de specifieke situatie en omstandigheden. Als je denkt dat je recht hebt op een hogere transitievergoeding, is het verstandig om juridisch advies in te winnen bij een arbeidsrecht jurist.

Transitievergoeding berekenen
Vragen over transitievergoeding berekenen?

Heb je vragen over de berekening van jouw ontslagvergoeding? Of wil je meer informatie over de vaststellingsovereenkomst? Neem vrijblijvend contact met ons op via 020 261 2387 of stuur een e-mail. Onze arbeidsrechtjuristen staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.